ADVERTENTIE
Bron :: bhofack2 from Getty Images
Chocolade-ijs zonder eieren
Dit recept is ideaal voor alle liefhebbers van chocolade en ijs. Zonder de toevoeging van eieren is het ook geschikt voor veganisten.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 200 g Van hoge kwaliteit donkere chocolade
- 400 ml Volvette kokosmelk
- 100 g Suiker
- 2 theelepels Vanille-extract
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
We smelten de chocolade in een waterbad.
2. Stap
Giet de kokosmelk in een pan en voeg de suiker toe. Laat het op middelhoog vuur staan tot de suiker is opgelost. Voeg dan het vanille-extract toe en roer goed.
3. Stap
Voeg de afgekoelde chocolade toe aan de pan met kokosmelk en roer tot het is gesmolten en het mengsel glad is.
4. Stap
Giet het mengsel in de ijscoupes en laat het bevriezen volgens de instructies van de fabrikant. Als u geen ijsmachine heeft, kunt u het mengsel in de vriezer plaatsen en elk uur roeren tot het bevroren is.