ADVERTENTIE

Bron :: bhofack2 from Getty Images

Chocolade-ijs zonder eieren

Dit recept is ideaal voor alle liefhebbers van chocolade en ijs. Zonder de toevoeging van eieren is het ook geschikt voor veganisten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g Van hoge kwaliteit donkere chocolade Toegevoegd aan
  • 400 ml Volvette kokosmelk Toegevoegd aan
  • 100 g Suiker Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Vanille-extract Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

We smelten de chocolade in een waterbad.

2. Stap

Giet de kokosmelk in een pan en voeg de suiker toe. Laat het op middelhoog vuur staan tot de suiker is opgelost. Voeg dan het vanille-extract toe en roer goed.

3. Stap

Voeg de afgekoelde chocolade toe aan de pan met kokosmelk en roer tot het is gesmolten en het mengsel glad is.

4. Stap

Giet het mengsel in de ijscoupes en laat het bevriezen volgens de instructies van de fabrikant. Als u geen ijsmachine heeft, kunt u het mengsel in de vriezer plaatsen en elk uur roeren tot het bevroren is.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Chocolade-ijs zonder eieren

Dit recept is ideaal voor alle liefhebbers van chocolade en ijs. Zonder de toevoeging van eieren is het ook geschikt voor veganisten.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We smelten de chocolade in een waterbad.

2. Stap

Giet de kokosmelk in een pan en voeg de suiker toe. Laat het op middelhoog vuur staan tot de suiker is opgelost. Voeg dan het vanille-extract toe en roer goed.

3. Stap

Voeg de afgekoelde chocolade toe aan de pan met kokosmelk en roer tot het is gesmolten en het mengsel glad is.

4. Stap

Giet het mengsel in de ijscoupes en laat het bevriezen volgens de instructies van de fabrikant. Als u geen ijsmachine heeft, kunt u het mengsel in de vriezer plaatsen en elk uur roeren tot het bevroren is.

Ingrediënten
200 g
Van hoge kwaliteit donkere chocolade
400 ml
Volvette kokosmelk
100 g
Suiker
2 theelepels
Vanille-extract