ADVERTENTIE
Bron :: jabiru from Canva
Chinese kippensoep met maïs
Ik maak deze Chinese kippensoep met maïs heel vaak omdat hij snel, makkelijk en lekker is.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 500 g kip
- 1 konzerva Maïs
- 1 stuk De Ui
- 4 kruidnagel Knoflook
- 1 stuk wortelen
- 2 lepels sojasaus
- 1 Spaanse peper Paprika (optioneel)
- Zout, peper
- olie
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
Bereid eerst de groenten voor. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook.
2. Stap
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Dek af en fruit ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur tot de uien zacht zijn.
3. Stap
Voeg de in stukken gesneden kip toe en laat sudderen tot deze zacht is.
4. Stap
Voeg de maïs en de gesneden wortels toe en giet er 1 liter water bij.
5. Stap
Breng aan de kook, voeg sojasaus en in dunne plakjes gesneden Spaanse peper (indien gebruikt) toe. Kook nog 15-20 minuten door tot de groenten helemaal zacht zijn.
6. Stap
Breng op smaak met zout en peper en de soep is klaar.