Bron :: frederique wacquier from Getty Images
Champignonrisotto met kip
Dit is de beste paddenstoelenrisotto met kip. Altijd als ik zin heb in iets speciaals en toch makkelijks, maak ik dit recept.
Ingrediënten
- 300 g kip
- 250 g Rijst arborio
- 150 g Verse champignons
- 1 stuk De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 l Kippenbouillon
- 50 g Boter
- Zout en zwarte peper om op smaak te brengen
- Parmezaanse kaas om te bestrooien
- Bakolie
Laatste folders
Procedure
Snijd eerst de kip in stukken en kruid met zout. Bak het vervolgens in een koekenpan met een beetje olie.
Als het vlees goudbruin is, haal je het uit de pan en zet je het apart. Fruit in dezelfde pan eerst de fijngesneden ui in het glas, voeg dan de geperste knoflook toe en tot slot de voorbereide in plakjes gesneden champignons. Laat ze bakken tot ze hun sappen vrijgeven.
Voeg dan de rijst toe en roer.
Het belangrijkste bij het bereiden van risotto is regelmatig bedruipen en roeren. Voeg daarom de kippenbouillon geleidelijk toe, steeds net genoeg zodat de rijst bedekt is met vloeistof. Roer en kook op een laag vuur tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Dit hele proces duurt ongeveer 15-20 minuten.
Als de rijst bijna gaar is, doe dan de kip terug in de pan en roer door. Als de risotto te dik is, voeg dan een beetje water of bouillon toe. Voeg als laatste de boter en geraspte Parmezaanse kaas toe. De kip moet nu helemaal gaar zijn en de paddenstoelenrisotto romig en sappig.
Bestrooi bij het serveren met nog wat Parmezaanse kaas.