ADVERTENTIE

Bron :: frederique wacquier from Getty Images

Champignonrisotto met kip

Dit is de beste paddenstoelenrisotto met kip. Altijd als ik zin heb in iets speciaals en toch makkelijks, maak ik dit recept.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 300 g kip Toegevoegd aan
  • 250 g Rijst arborio Toegevoegd aan
  • 150 g Verse champignons Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l Kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 50 g Boter Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper om op smaak te brengen Toegevoegd aan
  • Parmezaanse kaas om te bestrooien Toegevoegd aan
  • Bakolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd eerst de kip in stukken en kruid met zout. Bak het vervolgens in een koekenpan met een beetje olie.

2. Stap

Als het vlees goudbruin is, haal je het uit de pan en zet je het apart. Fruit in dezelfde pan eerst de fijngesneden ui in het glas, voeg dan de geperste knoflook toe en tot slot de voorbereide in plakjes gesneden champignons. Laat ze bakken tot ze hun sappen vrijgeven.

3. Stap

Voeg dan de rijst toe en roer.

4. Stap

Het belangrijkste bij het bereiden van risotto is regelmatig bedruipen en roeren. Voeg daarom de kippenbouillon geleidelijk toe, steeds net genoeg zodat de rijst bedekt is met vloeistof. Roer en kook op een laag vuur tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Dit hele proces duurt ongeveer 15-20 minuten.

ADVERTENTIE
5. Stap

Als de rijst bijna gaar is, doe dan de kip terug in de pan en roer door. Als de risotto te dik is, voeg dan een beetje water of bouillon toe. Voeg als laatste de boter en geraspte Parmezaanse kaas toe. De kip moet nu helemaal gaar zijn en de paddenstoelenrisotto romig en sappig.

6. Stap

Bestrooi bij het serveren met nog wat Parmezaanse kaas.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Champignonrisotto met kip

Dit is de beste paddenstoelenrisotto met kip. Altijd als ik zin heb in iets speciaals en toch makkelijks, maak ik dit recept.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Snijd eerst de kip in stukken en kruid met zout. Bak het vervolgens in een koekenpan met een beetje olie.

2. Stap

Als het vlees goudbruin is, haal je het uit de pan en zet je het apart. Fruit in dezelfde pan eerst de fijngesneden ui in het glas, voeg dan de geperste knoflook toe en tot slot de voorbereide in plakjes gesneden champignons. Laat ze bakken tot ze hun sappen vrijgeven.

3. Stap

Voeg dan de rijst toe en roer.

4. Stap

Het belangrijkste bij het bereiden van risotto is regelmatig bedruipen en roeren. Voeg daarom de kippenbouillon geleidelijk toe, steeds net genoeg zodat de rijst bedekt is met vloeistof. Roer en kook op een laag vuur tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Dit hele proces duurt ongeveer 15-20 minuten.

5. Stap

Als de rijst bijna gaar is, doe dan de kip terug in de pan en roer door. Als de risotto te dik is, voeg dan een beetje water of bouillon toe. Voeg als laatste de boter en geraspte Parmezaanse kaas toe. De kip moet nu helemaal gaar zijn en de paddenstoelenrisotto romig en sappig.

6. Stap

Bestrooi bij het serveren met nog wat Parmezaanse kaas.

Ingrediënten
300 g
kip
250 g
Rijst arborio
150 g
Verse champignons
1 stuk
De Ui
2 kruidnagel
Knoflook
1 l
Kippenbouillon
50 g
Boter
Zout en zwarte peper om op smaak te brengen
Parmezaanse kaas om te bestrooien
Bakolie