ADVERTENTIE

Bron :: ivanna-pavliuk from Canva

Bulgursalade met tomaten, komkommers en peterselie

Deze verfrissende zomerse salade zit vol gezonde ingrediënten en fantastische smaken. Bulgur geeft de salade een vullende textuur, terwijl tomaten, komkommers en peterselie zorgen voor frisse, knapperige tonen. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht of lichte lunch.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hoofdingrediënten

  • 150 g bulgur Toegevoegd aan
  • 2 stukjes tomaat Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Komkommer Toegevoegd aan
  • 1 Peterselie bladeren Toegevoegd aan

Aankleden

  • 2 lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Lepel citroensap Toegevoegd aan
  • 12 theelepel zeezout Toegevoegd aan
  • 12 theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Doe de bulgur in de pot, giet er water over volgens de instructies op de verpakking en kook tot het zacht is. Laat het daarna afkoelen.

2. Stap

Snijd de tomaten en komkommers in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

3. Stap

Meng in een kleine kom olijfolie, citroensap, zout en peper.

4. Stap

Doe de bulgur, gesneden groenten en dressing in een grote kom. Goed mengen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Serveer de salade onmiddellijk.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Bulgursalade met tomaten, komkommers en peterselie

Deze verfrissende zomerse salade zit vol gezonde ingrediënten en fantastische smaken. Bulgur geeft de salade een vullende textuur, terwijl tomaten, komkommers en peterselie zorgen voor frisse, knapperige tonen. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht of lichte lunch.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Doe de bulgur in de pot, giet er water over volgens de instructies op de verpakking en kook tot het zacht is. Laat het daarna afkoelen.

2. Stap

Snijd de tomaten en komkommers in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

3. Stap

Meng in een kleine kom olijfolie, citroensap, zout en peper.

4. Stap

Doe de bulgur, gesneden groenten en dressing in een grote kom. Goed mengen.

5. Stap

Serveer de salade onmiddellijk.

Ingrediënten
Hoofdingrediënten
150 g
bulgur
2 stukjes
tomaat
1 stukjes
Komkommer
1
Peterselie bladeren
Aankleden
2 lepels
olijfolie
1 Lepel
citroensap
12 theelepel
zeezout
12 theelepel
gemalen zwarte peper