ADVERTENTIE
Bron :: Mizina from Getty Images
Broccolisoep met kaas
Deze romige, fluweelzachte broccolisoep met kaas is ideaal voor lunch of diner. Het is snel en eenvoudig te bereiden en smaakt altijd geweldig!
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 Een stukje van Middelgrote broccoli
- 1 Een stukje van kleine ui
- 2 kruidnagel knoflook
- 1⁄2 l Groentesoep
- 200 g harde kaas
- 100 ml kookroom
- 1 lepel olie
- zout
- Zwarte peper
- 1 stuk wortelen
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Bak op een pan met olie de fijngesneden ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.
2. Stap
Voeg de in kleinere roosjes gesneden broccoli, wortel toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 10 minuten koken.
3. Stap
Voeg de geraspte kaas, crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. Kook nog 5 minuten.
4. Stap
Mix de soep met een staafmixer tot een gladde crème.
5. Stap
Dien warm op, versier met broccoli en bestrooi met geraspte kaas.