ADVERTENTIE

Bron :: Saulich from Getty Images

Broccoli-roomsoep zonder bloem

We zijn dol op deze broccolisoep, vooral vanwege de fijne smaak. Ik verdik hem niet met bloem.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk broccoli Toegevoegd aan
  • 1 stuk grote ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l Groente- of kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 100 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 lepel Olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Fruit in een voorverwarmde koekenpan op middelhoog vuur de fijngesneden ui en knoflook in een eetlepel olijfolie. Voeg na een paar minuten de in kleinere roosjes gesneden broccoli toe en bak nog een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Deze stap geeft de soep een intensere smaak.

2. Stap

Giet de bouillon over de groenten en kook op laag vuur ongeveer 15 minuten, tot de broccoli zacht is. Breng op smaak met zout en peper.

3. Stap

Mix de soep met een dompelblender tot een gladde massa. Als je van een grovere textuur houdt, hoef je niet alle groenten helemaal te mixen. Soms laat ik een paar stukjes broccoli staan zodat ze als "brokjes" in de soep verschijnen, wat de smaak ten goede komt.

4. Stap

Voeg tot slot de room toe en laat 2 minuten sudderen.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Broccoli-roomsoep zonder bloem

We zijn dol op deze broccolisoep, vooral vanwege de fijne smaak. Ik verdik hem niet met bloem.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Fruit in een voorverwarmde koekenpan op middelhoog vuur de fijngesneden ui en knoflook in een eetlepel olijfolie. Voeg na een paar minuten de in kleinere roosjes gesneden broccoli toe en bak nog een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Deze stap geeft de soep een intensere smaak.

2. Stap

Giet de bouillon over de groenten en kook op laag vuur ongeveer 15 minuten, tot de broccoli zacht is. Breng op smaak met zout en peper.

3. Stap

Mix de soep met een dompelblender tot een gladde massa. Als je van een grovere textuur houdt, hoef je niet alle groenten helemaal te mixen. Soms laat ik een paar stukjes broccoli staan zodat ze als "brokjes" in de soep verschijnen, wat de smaak ten goede komt.

4. Stap

Voeg tot slot de room toe en laat 2 minuten sudderen.

Ingrediënten
1 stuk
broccoli
1 stuk
grote ui
2 kruidnagel
Knoflook
1 l
Groente- of kippenbouillon
100 ml
Slagroom
Zout en peper naar smaak
1 lepel
Olijfolie