Bron :: Saulich from Getty Images
Broccoli-roomsoep zonder bloem
We zijn dol op deze broccolisoep, vooral vanwege de fijne smaak. Ik verdik hem niet met bloem.
Ingrediënten
- 1 stuk broccoli
- 1 stuk grote ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 l Groente- of kippenbouillon
- 100 ml Slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 1 lepel Olijfolie
Laatste folders
Procedure
Fruit in een voorverwarmde koekenpan op middelhoog vuur de fijngesneden ui en knoflook in een eetlepel olijfolie. Voeg na een paar minuten de in kleinere roosjes gesneden broccoli toe en bak nog een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Deze stap geeft de soep een intensere smaak.
Giet de bouillon over de groenten en kook op laag vuur ongeveer 15 minuten, tot de broccoli zacht is. Breng op smaak met zout en peper.
Mix de soep met een dompelblender tot een gladde massa. Als je van een grovere textuur houdt, hoef je niet alle groenten helemaal te mixen. Soms laat ik een paar stukjes broccoli staan zodat ze als "brokjes" in de soep verschijnen, wat de smaak ten goede komt.
Voeg tot slot de room toe en laat 2 minuten sudderen.