Bron :: 4kodiak from Getty Images
Boulettes de viande hachée (gehaktballetjes op Franse wijze)
Dit Franse recept voor "Boulettes de viande hachee" is een echte traktatie en ik maak het vaak voor mijn familie en vrienden. De heerlijke gehaktballetjes in een eenvoudige maar smakelijke saus zijn altijd een hit. Het is een snel, makkelijk recept dat perfect past bij verschillende bijgerechten - van salades tot pasta. Gebakken gehaktballetjes van gehakt worden gecombineerd met een tomatensaus.
Ingrediënten
- 500 g Gehakt (gemengd)
- 1 Fijn Gesnipperde ui
- 2 Geperst teentjes knoflook
- 2 Tablespoon Broodkruimels
- 1 ei
- zout en peper
- 2 Tablespoon olijfolie
- 400 g Passievrucht tomaten
- 2 TL Provençaalse kruiden
- 1 Tablespoon Mosterd
Laatste folders
Procedure
Om het recept voor Franse gehaktballetjes te maken, meng je het gehakt, de gesnipperde ui, knoflook, paneermeel en ei in een grote kom. Breng het mengsel goed op smaak met zout en peper. Ik vind dat je hier het beste je handen kunt gebruiken - zo integreren de ingrediënten beter en worden de smaken gelijkmatig verdeeld.
Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel en zet apart. Ik maak ze graag ongeveer zo groot als een golfbal, maar je kunt ze ook kleiner of groter maken, afhankelijk van je voorkeur.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe zodra ze heet zijn en bak ze aan alle kanten bruin. Zorg ervoor dat de gehaktballetjes niet te vol zitten - geef ze de ruimte in de pan.
Voeg de gezeefde tomaten en de Provençaalse kruiden toe aan de pan. Hier is een tip: Om te voorkomen dat de saus te dun wordt, laat ik hem ongeveer 15 minuten sudderen tot hij een mooie dikte heeft bereikt.
Nadat de saus heeft gesudderd, voeg je de mosterd toe en roer je deze er goed doorheen. De mosterd geeft een extra smaak die het gerecht echt afmaakt.
Laat de "Boulettes de viande hachee" nog 5 minuten sudderen en serveer dan warm met eventuele garnering. Smakelijk!