ADVERTENTIE
Bosbessencheesecake
Bosbessencheesecake is een zacht en fris dessert dat je letterlijk zal betoveren met zijn uiterlijk en smaak.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
Tekst
- 200 g Digestieve koekjes
- 100 g boter
Inhoud
- 500 g Kwark
- 200 g slagroom
- 4 stukjes ei
- 150 g suiker
- 1 stukjes vanillesuiker
- 2 el citroensap
Bosbessentopping
- 300 g Bosbessen
- 100 g suiker
- 1 el citroensap
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
120 min.
1. Stap
Bereid je bakplaat voor en verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Stap
Mix koekjes in de kom en voeg gesmolten boter toe. Verspreid het mengsel over de bodem van de bakvorm en maak het glad.
3. Stap
Vulling: meng alle ingrediënten samen en spreid de vulling over de romp.
4. Stap
Bak de taart ongeveer 1 uur in de oven. Laat de cheesecake na het bakken afkoelen.
5. Stap
Bereid ondertussen de bosbessentopping voor. Kook de bosbessen samen met de suiker en citroensap op een matig vuur voor ongeveer 10 minuten. Laat het dan afkoelen.
6. Stap
Verspreid de voltooide topping over de afgekoelde cheesecake. Laat het minstens 2 uur in de koelkast staan voordat je het serveert.