ADVERTENTIE

Bosbessen kwarktaart

Bosbessen kwarktaart is een heerlijke taart die je kunt genieten bij koffie of thee.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Vaak

  • 200 g koekjes Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan

Inhoud

  • 500 g Kwark Toegevoegd aan
  • 200 g slagroom Toegevoegd aan
  • 150 g suiker Toegevoegd aan
  • 3 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Vanille-extract Toegevoegd aan

Bosbessenglazuur

  • 300 g Bosbessen Toegevoegd aan
  • 2 el suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden en maak je cheesecake vorm klaar.

2. Stap

Verkruimel de koekjes, meng ze met de gesmolten boter en druk ze op de bodem van de vorm. Bak 10 minuten.

3. Stap

Meng alles tot een gladde massa voor de vulling en giet dit over het voorgebakken deeg.

4. Stap

Bak 1 uur of totdat de cheesecake stevig is. Laat dan volledig afkoelen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Om de glazuur te bereiden, brengen we de bosbessen met suiker en citroensap aan de kook. Daarna laten we het afkoelen.

6. Stap

We bedekken de afgekoelde cheesecake met een bosbessenglazuur en serveren het.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Bosbessen kwarktaart

Bosbessen kwarktaart is een heerlijke taart die je kunt genieten bij koffie of thee.

120
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden en maak je cheesecake vorm klaar.

2. Stap

Verkruimel de koekjes, meng ze met de gesmolten boter en druk ze op de bodem van de vorm. Bak 10 minuten.

3. Stap

Meng alles tot een gladde massa voor de vulling en giet dit over het voorgebakken deeg.

4. Stap

Bak 1 uur of totdat de cheesecake stevig is. Laat dan volledig afkoelen.

5. Stap

Om de glazuur te bereiden, brengen we de bosbessen met suiker en citroensap aan de kook. Daarna laten we het afkoelen.

6. Stap

We bedekken de afgekoelde cheesecake met een bosbessenglazuur en serveren het.

Ingrediënten
Vaak
200 g
koekjes
100 g
boter
Inhoud
500 g
Kwark
200 g
slagroom
150 g
suiker
3 stukjes
ei
1 stukjes
Vanille-extract
Bosbessenglazuur
300 g
Bosbessen
2 el
suiker
1 stukjes
citroen