Bosbessen cupcakes
Bosbessen 🫐 en witte chocolade 🤤⁉️ Ik geloof dat je deze combinatie leuk vindt 🫐😅, want ze zijn het hoofdingrediënt in dit recept 😍(de hoeveelheid is ongeveer voor 12 stuks 😊). Deze cupcakes zijn vochtig, zacht en luchtig.
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 Eieren
- 200 g Glad meel
- 10 g Bakpoeder
- 80 g Bruine suiker
- 200 g Bosbes
- 1 lepel Maïszetmeel voor het coaten van bosbessen
- 100 ml Melk
- 100 ml Olie
- 100 g Witte chocolade
- vanille Gereedschappen
- Knijpen echte vanille
Crème
- 175 g Witte chocolade
- 200 ml Slagroom voor ganache
- 250 g mascarpone
Laatste folders
Procedure
We kloppen de eieren met suiker tot schuim. We voegen olie, melk toe.
Alle droge ingrediënten (bloem met bakpoeder), vanille en dan mengen we handmatig de gesmolten chocolade, bosbessen die we mengen met maïszetmeel.
We vullen het deeg in de vorm en bakken bij 180 graden, ongeveer 25 minuten. We testen met een spatel, als er deeg aan blijft plakken bakken we verder, als het droog is, is het klaar.
Laat het afkoelen.
Chocoladecrème van ganache:
We verwarmen de slagroom en mengen er de chocolade door. We laten het afkoelen in de koelkast. Na het opstijven kloppen we het op met mascarpone.
We vullen een spuitzak en verspreiden de crème op de afgekoelde cupcakes.
Eet smakelijk 😍