Bron :: Wiktory from Getty Images
Bonensoep met varkensvlees
Ik maak bonensoep met varkensvlees het vaakst in de koude wintermaanden. Het vult zo goed dat je het als hoofdgerecht kunt serveren.
Ingrediënten
- 1 kg Gedroogde witte bonen
- 500 g Van varkensvlees
- 2 stukjes Middelgrote uien
- 3 kruidnagel Knoflook
- 3 stukjes Wortelen
- 3 stukjes Varkensbotten
- 3 liter Wateren
- 2 lepels Reuzel
- zout en peper
- Marjolein
- Paprikapoeder naar smaak
Laatste folders
Procedure
Bereid eerst de bonen, die je neemt en bedekt met koud water. Laat ze een nacht weken. Giet de geweekte bonen af en doe ze in een grote pan.
Voeg het gehakte vlees en de botten toe, bedek met water en kook op middelhoog vuur. Schep tijdens het koken regelmatig het schuim af.
Wanneer er geen schuim meer ontstaat, voeg je de gesneden wortelen toe en kook je verder. Dit is een goede gelegenheid om de soep op smaak te brengen met zout en peper.
Fruit de fijngesneden ui en knoflook in reuzel tot ze goudbruin zijn. Als ze de juiste kleur hebben, voeg je de paprika's toe en doe je het mengsel in de pan.
Laat de soep ongeveer een uur sudderen. Als de bonen helemaal zacht zijn, bestuif ze dan met bloem gemengd met water (los 2 eetlepels bloem op in het water) om een evenwichtige dikte van de soep te krijgen.
Proef in dit stadium de soep en voeg de marjolein toe. Laat de soep vervolgens ongeveer 10 minuten zachtjes koken en voeg als laatste de reuzel toe.