ADVERTENTIE

Bron :: suriya007 via iStockPhotos

Boeren schnitzel oma's stijl

Ik heb dit recept van mijn geliefde oma, die als volleerde kok altijd magische gerechten bereidde in haar kleine keuken. De sterke smaken en knapperige paneerlaag van de BauernSchnitzel maken dit gerecht tot mijn absolute favoriet. En het beste eraan is dat het zo makkelijk te bereiden is dat het ook in jouw keuken een compleet succes zal zijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Varkensschnitzel Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 100 g Broodkruimels Toegevoegd aan
  • 100 g Meel Toegevoegd aan
  • 200 g Champignons Toegevoegd aan
  • 1 groot Ui Toegevoegd aan
  • 200 g spek Toegevoegd aan
  • 4 Aardappelen Toegevoegd aan
  • 100 ml Crème Toegevoegd aan
  • 2 lepel Koolzaadolie om te bakken Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Peterselie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om de boerenschnitzel te bereiden, begin je met het fijnstampen van de schnitzels. Zorg dat ze gelijkmatig dun zijn voor een gelijkmatige gaartijd. Kruid de schnitzel met zout en peper.

2. Stap

Klop het ei los in een kom en houd een andere kom met paneermeel klaar. Doop de koteletten eerst in het ei en dan in het paneermeel. Zorg ervoor dat de koteletten helemaal bedekt zijn met paneermeel.

3. Stap

Verhit de koolzaadolie in de pan en bak de schnitzels goudbruin. Dit duurt meestal ongeveer 4 minuten aan elke kant. Houd het vuur middelhoog om aanbranden te voorkomen.

4. Stap

Terwijl de schnitzels bakken, snijd je de aardappelen, uien, champignons en bacon in kleine blokjes. Bak ze samen in een andere pan tot ze knapperig zijn. Voeg dan de room toe en laat het mengsel sudderen tot het een romige consistentie heeft.

ADVERTENTIE
5. Stap

Leg tot slot de escalopes op de borden, verdeel het spek, champignon en roommengsel erover en garneer met peterselie.

6. Stap

Het belangrijkste is dat je met een glimlach geniet van je Bauernschnitzel en dat je hem deelt met de mensen van wie je houdt!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Boeren schnitzel oma's stijl

Ik heb dit recept van mijn geliefde oma, die als volleerde kok altijd magische gerechten bereidde in haar kleine keuken. De sterke smaken en knapperige paneerlaag van de BauernSchnitzel maken dit gerecht tot mijn absolute favoriet. En het beste eraan is dat het zo makkelijk te bereiden is dat het ook in jouw keuken een compleet succes zal zijn.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om de boerenschnitzel te bereiden, begin je met het fijnstampen van de schnitzels. Zorg dat ze gelijkmatig dun zijn voor een gelijkmatige gaartijd. Kruid de schnitzel met zout en peper.

2. Stap

Klop het ei los in een kom en houd een andere kom met paneermeel klaar. Doop de koteletten eerst in het ei en dan in het paneermeel. Zorg ervoor dat de koteletten helemaal bedekt zijn met paneermeel.

3. Stap

Verhit de koolzaadolie in de pan en bak de schnitzels goudbruin. Dit duurt meestal ongeveer 4 minuten aan elke kant. Houd het vuur middelhoog om aanbranden te voorkomen.

4. Stap

Terwijl de schnitzels bakken, snijd je de aardappelen, uien, champignons en bacon in kleine blokjes. Bak ze samen in een andere pan tot ze knapperig zijn. Voeg dan de room toe en laat het mengsel sudderen tot het een romige consistentie heeft.

5. Stap

Leg tot slot de escalopes op de borden, verdeel het spek, champignon en roommengsel erover en garneer met peterselie.

6. Stap

Het belangrijkste is dat je met een glimlach geniet van je Bauernschnitzel en dat je hem deelt met de mensen van wie je houdt!

Ingrediënten
4
Varkensschnitzel
zout en peper
1
ei
100 g
Broodkruimels
100 g
Meel
200 g
Champignons
1 groot
Ui
200 g
spek
4
Aardappelen
100 ml
Crème
2 lepel
Koolzaadolie om te bakken
1 Confederatie
Peterselie