Bron :: FB: Jedlo je krásne
Bladerdeeg pudding dessert
Heerlijke harten van bladerdeeg met pudding en fruit.
Ingrediënten
Bladerdeeg
- 2 pakketten bladerdeeg
Puddingcrème
- 2 stukjes vanillepudding
- 500 ml melk
- 2 el suiker
Overige
- fruit
- bloemsuiker
Laatste folders
Procedure
Voor het uitsnijden van hartjes gebruiken we vormpjes in twee maten.
Met een grotere vorm snijden we de volledige vormen van hartjes uit. We leggen ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijken de randen met ei.
Uit het tweede vel bladerdeeg snijden we even grote harten in het midden met een gat, waarvoor we een kleinere vorm gebruiken.
Op de bakplaat leggen we de vormen met een gat in twee lagen. We smeren de randen tussen de lagen en de bovenkant in met geklopt ei. In het midden van elk hartje ontstaat er een opening voor de puddingvulling.
We bakken de hartjes in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 15 minuten.
We bereiden de vanillepudding in melk volgens de instructies op de verpakking en voegen suiker toe. We blijven constant roeren.
We vullen de hartjes met pudding, versieren ze met fruit naar keuze en bestrooien ze met poedersuiker.