ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: vocalcoach

Bihun soep recept

Bihun soep is een hartige, rijke en vullende soep die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. Het combineert de smaken van gevogelte, groenten en rijstnoedels in één pan. Wij maken hem elke week thuis.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g kipfilet Toegevoegd aan
  • 150 g Rijstnoedels (Bihun) Toegevoegd aan
  • 2 Wortelen Toegevoegd aan
  • 200 g witte kool Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Bosuien Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Ginger Toegevoegd aan
  • 112 l kippenbouillon Toegevoegd aan
  • Sojasaus, zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Plantaardige olie om te bakken Toegevoegd aan
  • Verse basilicumblaadjes om te garneren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Snijd de wortelen in reepjes, de witte kool in dunne reepjes en de lente-uitjes in ringetjes. Snijd de knoflook en gember fijn.

2. Stap

Bak de kipfilets in de olie in een grote pan. Voeg de gehakte knoflook en gember toe en bak kort mee. Dit is de basis voor de smaak van onze bihun soep en het is belangrijk dat deze ingrediënten niet verbranden. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de gesneden groenten toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

3. Stap

Kook ondertussen de rijstnoedels in een aparte pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra de rijstnoedels gaar zijn, voeg je ze toe aan de soep en laat je ze 5 minuten koken. Breng de soep op smaak met sojasaus, zout en peper. Wees voorzichtig met kruiden, want sojasaus heeft een erg zoute smaak.

4. Stap

Serveer de bihun soep warm, gegarneerd met verse basilicumblaadjes. Dit geeft de soep pit en een frisse smaak.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Martina_Grechova

Bihun soep recept

Bihun soep is een hartige, rijke en vullende soep die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. Het combineert de smaken van gevogelte, groenten en rijstnoedels in één pan. Wij maken hem elke week thuis.

50
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Snijd de wortelen in reepjes, de witte kool in dunne reepjes en de lente-uitjes in ringetjes. Snijd de knoflook en gember fijn.

2. Stap

Bak de kipfilets in de olie in een grote pan. Voeg de gehakte knoflook en gember toe en bak kort mee. Dit is de basis voor de smaak van onze bihun soep en het is belangrijk dat deze ingrediënten niet verbranden. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de gesneden groenten toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

3. Stap

Kook ondertussen de rijstnoedels in een aparte pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra de rijstnoedels gaar zijn, voeg je ze toe aan de soep en laat je ze 5 minuten koken. Breng de soep op smaak met sojasaus, zout en peper. Wees voorzichtig met kruiden, want sojasaus heeft een erg zoute smaak.

4. Stap

Serveer de bihun soep warm, gegarneerd met verse basilicumblaadjes. Dit geeft de soep pit en een frisse smaak.

Ingrediënten
200 g
kipfilet
150 g
Rijstnoedels (Bihun)
2
Wortelen
200 g
witte kool
1 Confederatie
Bosuien
2
teentjes knoflook
1 Stuk
Ginger
112 l
kippenbouillon
Sojasaus, zout en peper naar smaak
2 Tablespoon
Plantaardige olie om te bakken
Verse basilicumblaadjes om te garneren