Bron :: AmalliaEka from Getty Images
Bieten brownies zonder bloem
Ik kwam deze gezonde cake tegen toen ik op zoek was naar een manier om de restjes bieten die ik in de koelkast had liggen effectief te gebruiken. Ik heb de bloem vervangen door amandelmeel en de smaak is fenomenaal.
Ingrediënten
- 250 g Gekookte bieten
- 100 g Pure chocolade
- 70 g Amandelmeel
- 2 stuk Eieren
- 50 g Honing of ahornsiroop
- 3 en Cacao
- Snufje zeezout
Laatste folders
Procedure
Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Pureer de gekookte bieten, ik heb een staafmixer gebruikt.
Bereid vervolgens de chocolade. Smelt het in een waterbad en laat het lichtjes afkoelen.
Meng in de volgende stap alle droge ingrediënten, zoals amandelmeel en cacao.
Klop de eieren met de honing of siroop schuimig. Voeg de rode biet toe en vervolgens het chocolademengsel.
Roer tot slot de droge ingrediënten erdoor. Klop net zo lang tot de ingrediënten gecombineerd zijn.
Giet het afgewerkte deeg in de ingevette vorm en bak 25 minuten in de oven.