ADVERTENTIE

Bron :: AmalliaEka from Getty Images

Bieten brownies zonder bloem

Ik kwam deze gezonde cake tegen toen ik op zoek was naar een manier om de restjes bieten die ik in de koelkast had liggen effectief te gebruiken. Ik heb de bloem vervangen door amandelmeel en de smaak is fenomenaal.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 250 g Gekookte bieten Toegevoegd aan
  • 100 g Pure chocolade Toegevoegd aan
  • 70 g Amandelmeel Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 50 g Honing of ahornsiroop Toegevoegd aan
  • 3 en Cacao Toegevoegd aan
  • Snufje zeezout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Pureer de gekookte bieten, ik heb een staafmixer gebruikt.

2. Stap

Bereid vervolgens de chocolade. Smelt het in een waterbad en laat het lichtjes afkoelen.

3. Stap

Meng in de volgende stap alle droge ingrediënten, zoals amandelmeel en cacao.

4. Stap

Klop de eieren met de honing of siroop schuimig. Voeg de rode biet toe en vervolgens het chocolademengsel.

ADVERTENTIE
5. Stap

Roer tot slot de droge ingrediënten erdoor. Klop net zo lang tot de ingrediënten gecombineerd zijn.

6. Stap

Giet het afgewerkte deeg in de ingevette vorm en bak 25 minuten in de oven.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Bieten brownies zonder bloem

Ik kwam deze gezonde cake tegen toen ik op zoek was naar een manier om de restjes bieten die ik in de koelkast had liggen effectief te gebruiken. Ik heb de bloem vervangen door amandelmeel en de smaak is fenomenaal.

45
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Pureer de gekookte bieten, ik heb een staafmixer gebruikt.

2. Stap

Bereid vervolgens de chocolade. Smelt het in een waterbad en laat het lichtjes afkoelen.

3. Stap

Meng in de volgende stap alle droge ingrediënten, zoals amandelmeel en cacao.

4. Stap

Klop de eieren met de honing of siroop schuimig. Voeg de rode biet toe en vervolgens het chocolademengsel.

5. Stap

Roer tot slot de droge ingrediënten erdoor. Klop net zo lang tot de ingrediënten gecombineerd zijn.

6. Stap

Giet het afgewerkte deeg in de ingevette vorm en bak 25 minuten in de oven.

Ingrediënten
250 g
Gekookte bieten
100 g
Pure chocolade
70 g
Amandelmeel
2 stuk
Eieren
50 g
Honing of ahornsiroop
3 en
Cacao
Snufje zeezout