ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: mjpatter

Beste glutenvrije pompoentaart

Bij deze glutenvrije pompoentaart blijven de textuur van de taart en de authentieke pompoensmaak intact.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
9

Gebak:

  • 1 Kop Glutenvrij gewoon meel Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Xanthaangom (tenzij je bloemmengsel dit al bevat) Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel griessuiker Toegevoegd aan
  • 312 oz Koude, ongezouten boter in stukjes gesneden Toegevoegd aan
  • 1 Grote eierdooier Toegevoegd aan

Vulling:

  • 15 oz Pompoenpuree uit blik Toegevoegd aan
  • 300 ml Dubbele room Toegevoegd aan
  • 3 Grote eieren Toegevoegd aan
  • 0.7 Kop bruine suiker Toegevoegd aan
  • 14 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Ginger Toegevoegd aan
  • 14 theelepel nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 0.13 theelepel Anjers Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 350 graden.

2. Stap

We maken eerst het deeg door het glutenvrije gewone meel, de xanthaangom, de basterdsuiker en de boter in een grote kom te mengen tot je een textuur hebt die op broodkruim lijkt. Dit kan met een deegmixer of gewoon met je vingers.

3. Stap

Voeg de eidooier toe aan het mengsel en roer tot een deeg ontstaat. Wikkel het deeg in huishoudfolie en zet het voor gebruik minstens 45 minuten in de koelkast.

4. Stap

Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak (vergeet niet glutenvrij meel te gebruiken) en leg het op een 9-inch taartvorm. Snijd de randen bij en leg het dan nog 15 minuten in de koelkast voor een knapperig deeg.

ADVERTENTIE
5. Stap

Blindbak het deeg (bakken zonder de vulling) door het te bedekken met bakpapier en het te vullen met gedroogde bonen. Bak ongeveer 15 minuten, verwijder dan de bonen en het bakpapier en bak nog eens 5 minuten. Dit voorkomt dat de bodem zompig wordt wanneer het pompoenmengsel wordt toegevoegd.

6. Stap

Meng voor de vulling de pompoenpuree uit blik, slagroom, eieren, bruine suiker, zout en je kruiden (kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel) in een grote kom tot een goed mengsel.

7. Stap

Giet de vulling op de deegschelp en bak ongeveer 40 minuten of tot de vulling net in het midden gestold is.

8. Stap

Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert. Zo kan de vulling helemaal opstijven en krijg je elke keer een perfect plakje.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Beste glutenvrije pompoentaart

Bij deze glutenvrije pompoentaart blijven de textuur van de taart en de authentieke pompoensmaak intact.

80
Notulen
9
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 350 graden.

2. Stap

We maken eerst het deeg door het glutenvrije gewone meel, de xanthaangom, de basterdsuiker en de boter in een grote kom te mengen tot je een textuur hebt die op broodkruim lijkt. Dit kan met een deegmixer of gewoon met je vingers.

3. Stap

Voeg de eidooier toe aan het mengsel en roer tot een deeg ontstaat. Wikkel het deeg in huishoudfolie en zet het voor gebruik minstens 45 minuten in de koelkast.

4. Stap

Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak (vergeet niet glutenvrij meel te gebruiken) en leg het op een 9-inch taartvorm. Snijd de randen bij en leg het dan nog 15 minuten in de koelkast voor een knapperig deeg.

5. Stap

Blindbak het deeg (bakken zonder de vulling) door het te bedekken met bakpapier en het te vullen met gedroogde bonen. Bak ongeveer 15 minuten, verwijder dan de bonen en het bakpapier en bak nog eens 5 minuten. Dit voorkomt dat de bodem zompig wordt wanneer het pompoenmengsel wordt toegevoegd.

6. Stap

Meng voor de vulling de pompoenpuree uit blik, slagroom, eieren, bruine suiker, zout en je kruiden (kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel) in een grote kom tot een goed mengsel.

7. Stap

Giet de vulling op de deegschelp en bak ongeveer 40 minuten of tot de vulling net in het midden gestold is.

8. Stap

Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert. Zo kan de vulling helemaal opstijven en krijg je elke keer een perfect plakje.

Ingrediënten
Gebak:
1 Kop
Glutenvrij gewoon meel
1 theelepel
Xanthaangom (tenzij je bloemmengsel dit al bevat)
1 eetlepel
griessuiker
312 oz
Koude, ongezouten boter in stukjes gesneden
1
Grote eierdooier
Vulling:
15 oz
Pompoenpuree uit blik
300 ml
Dubbele room
3
Grote eieren
0.7 Kop
bruine suiker
14 theelepel
zout
1 theelepel
Kaneel
12 theelepel
Ginger
14 theelepel
nootmuskaat
0.125 theelepel
Anjers