Bron :: whitewish by Getty Images
Aziatische kippensoep
Een verwarmende en hartige soep, boordevol traditionele Aziatische smaken. Dit eenvoudige gerecht is perfect als op zichzelf staande maaltijd of als voorgerecht voor een Aziatisch feestmaal.
Ingrediënten
Soep
- 1 heel Kip
- 1 Stuk Ui
- 3 Tenen knoflook
- 5 cm verse gember
- 3 l water
- 2 Bars citroengras
- 2 Bladeren Kaffir limoenbladeren
Om te serveren
- 2 lepel sojasaus
- 1 lepel vissaus
- 1 lepel verse korianderblaadjes
- 2 Stuk Lente-uitjes
Laatste folders
Procedure
Om de Aziatische kippensoep te bereiden, eerst de kip, de ui, de knoflook, de gember, het citroengras en de kaffir limoenblaadjes in een grote pot doen. Voeg het water toe en breng aan de kook.
Verminder de hitte en laat het 30 minuten sudderen, totdat de kip volledig gaar is.
Haal de kip uit de soep en laat het afkoelen. Haal het vlees van het bot en snijd het in kleine stukjes.
Giet de soep door een zeef in een schone pan. Voeg de sojasaus en vissaus toe en proef.
Doe het kippenvlees weer in de soep en verwarm het tot het heet is.
Vul de Aziatische kippensoep in kommen en garneer met verse koriander en lente-uitjes. Heet serveren.