ADVERTENTIE
Bron :: georgedolgikh from Canva
Aspergesoep met room
Heerlijke aspergesoep met room, die u eenvoudig en snel kunt bereiden.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 500 g Asperges
- 200 ml kookroom
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes knoflook
- 1 lepel zout en peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Eerst de asperges schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Ui en knoflook ook pellen en fijn snijden.
2. Stap
Verhit de olie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is. Voeg dan de gesneden asperges toe en bak ze samen met de ui en knoflook gedurende 5 minuten.
3. Stap
Voeg 1 liter water, zout en peper toe aan de pan met asperges. Dek af en laat ongeveer 15 minuten koken op middelhoog vuur.
4. Stap
Voeg na 15 minuten de kookroom toe aan de soep en roer goed. Laat het nog even sudderen.
5. Stap
Pureer de afgewerkte soep tot een gladde consistentie met een staafmixer.