ADVERTENTIE

Bron :: dulezidar from Getty Images

Aspergesoep met aardappelen

Recept voor een smakelijke en eenvoudige aspergesoep met aardappelen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Belangrijkste ingrediënten

  • 500 g Asperges Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes teentjes knoflook Toegevoegd aan

Overig

  • 1 Lepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 kopje bouillon Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Zout en gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Bereid en snijd alle ingrediënten. Maak de asperges schoon en snijd ze, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, snijd de ui en knoflook fijn.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui doorschijnend is.

3. Stap

Voeg de aardappelen en asperges toe, roer alles door elkaar en bak het een paar minuten. Voeg dan de bouillon toe en laat het sudderen tot het half zacht is.

4. Stap

Pureer de soep na het koken tot een gladde massa met een staafmixer. Indien nodig kunt u meer bouillon of water toevoegen als de soep te dik is.

ADVERTENTIE
5. Stap

Serveer warm. Garneer de soep met een paar gekookte asperges en stukjes aardappel bovenop. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Aspergesoep met aardappelen

Recept voor een smakelijke en eenvoudige aspergesoep met aardappelen.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid en snijd alle ingrediënten. Maak de asperges schoon en snijd ze, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, snijd de ui en knoflook fijn.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui doorschijnend is.

3. Stap

Voeg de aardappelen en asperges toe, roer alles door elkaar en bak het een paar minuten. Voeg dan de bouillon toe en laat het sudderen tot het half zacht is.

4. Stap

Pureer de soep na het koken tot een gladde massa met een staafmixer. Indien nodig kunt u meer bouillon of water toevoegen als de soep te dik is.

5. Stap

Serveer warm. Garneer de soep met een paar gekookte asperges en stukjes aardappel bovenop. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Belangrijkste ingrediënten
500 g
Asperges
2 stukjes
Aardappelen
1 stukjes
De Ui
2 stukjes
teentjes knoflook
Overig
1 Lepel
olijfolie
1 kopje
bouillon
1 stukjes
Zout en gemalen zwarte peper