ADVERTENTIE
Bron :: evgenyb from Getty Images
Artisjoksoep
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 8 artisjok
- 1 witte ui
- 1 Middelgrote aardappel
- 1 liter Groentebouillon
- 50 gram boter
- 50 gram Geraspte parmigiano reggiano
- zout en peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Maak de artisjokken schoon en laat ze in water met citroen liggen zodat ze niet zwart worden.
2. Stap
Ondertussen, snijd de ui en fruit het in een pan met boter.
3. Stap
Voeg de artisjokken en de in blokjes gesneden aardappel toe, laat een paar minuten bruin worden en bedek vervolgens met groentebouillon.
4. Stap
Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 30 minuten of totdat de artisjokken en aardappelen zacht zijn.
5. Stap
Haal van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde crème.
6. Stap
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, meng goed en breng op smaak met zout en peper.
7. Stap
Serveer de warme artisjokvelouté, met een draadje extra vierge olijfolie en een vleugje Parmezaanse kaas.