Bron :: firnelf from Canva
Appeltaart met kruimels
Een lekkere appeltaart met een brosse kruimellaag is ideaal voor de middagkoffie. Het is licht en vol fruit.
Ingrediënten
Vaak
- 350 g Gladde bloem
- 1 stukjes ei
- 150 g Kristalsuiker
- 1 stukjes Bakpoeder
- 150 g boter
Inhoud
- 1 kg Appels
- 1 Artikel Kaneel
- 100 g Kristalsuiker
Brander
- 150 g Gladde bloem
- 100 g Boter
- 100 g Kristalsuiker
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid een bakvorm voor, die je invet met boter.
Deeg: Meng in een kom de bloem met suiker en bakpoeder. Voeg het ei en de boter toe en kneed tot een glad deeg.
Rol het deeg vaak uit en plaats het in de voorbereide vorm op de bodem en zijkanten van de vorm en zet het in de koelkast.
Inhoud: We schillen de appels, verwijderen de klokhuizen en raspen ze voor het deeg. We voegen kaneel en suiker toe, mengen het en verspreiden het vervolgens over het deeg.
Kruimel: Meng de bloem, boter en suiker in een kom tot je een grovere kruimel hebt. Strooi de kruimel gelijkmatig over de appels.
We bakken de taart in een voorverwarmde oven voor ongeveer 35-40 minuten, tot hij mooi goudbruin is. Laat het afkoelen en daarna kunnen we serveren.