Bron :: Hans von Pixabay
Appeltaart met biscuit en custard - recept
Deze appeltaart met biscuit en custard is een echte traktatie. Sappig, niet te zoet, met een subtiel vleugje vanille en kaneel - gewoon hemels. Hij smaakt het lekkerst als hij een beetje warm is met een bolletje vanille-ijs of slagroom. Bijna net zo lekker als bij oma!
Ingrediënten
- 600 g Appel
- 200 g suiker
- 200 g boter
- 4 Eieren
- 300 g Meel
- 3 Theelepel bakpoeder
- 1 Knijpen zout
- 1 Pakket vanille custardpoeder
- 500 ml melk
- 11⁄2 Tablespoon Kaneel
- 150 g Bruine suiker voor de pudding
Laatste folders
Procedure
Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen. Zo voorkom je dat de boter samenklontert wanneer je het mengt met de andere ingrediënten.
Klop de eieren en suiker in een grote kom schuimig. Spatel de afgekoelde boter langzaam door het eier- en suikermengsel.
Meng de bloem, het bakpoeder en een snufje zout en roer door het mengsel.
Giet het beslag in een bakvorm (26 cm doorsnede) bekleed met bakpapier en strijk het glad.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
Meng voor de pudding het puddingpoeder met de melk en suiker en breng het mengsel aan de kook. Als het mengsel kookt en dikker wordt, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen. Verdeel het afgekoelde puddingmengsel over het deeg. Verdeel de appelschijfjes over de puddinglaag en bestrooi met kaneel.
Bak de appeltaart met biscuit en custard ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.