ADVERTENTIE
Appeltaart fotorecept
De taart is luchtig, zacht en sappig.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
Vaak
- 400 g bloemsuiker
- 1 vanillesuiker
- 5 stuk ei
- 300 g grof meel
- 1⁄2 kg Geschilde appels
- 100 g Gemalen walnoten
- 100 g gedroogde veenbessen
- 1 bakpoeder
- jam
Glazuur
- 100 g chocolade koken
- 100 g boter
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
50 min.
1. Stap
We kloppen de eieren met suiker en vanillesuiker.
2. Stap
Rasp de geschilde appels. Voeg afwisselend bloem gemengd met bakpoeder en geraspte appels toe aan het geklopte beslag. Voeg tot slot cranberries en noten toe.
3. Stap
Giet het deeg vaak op een ingevette en met bloem bestrooide bakplaat. We egaliseren het oppervlak en bakken het in een voorverwarmde oven.
4. Stap
Op het gebakken, nog warme deeg smeren we jam als we het dik hebben, verdunnen we het met water.
5. Stap
Voor de glazuur: smelt de boter en chocolade in een waterbad, roer tot een glad mengsel. Giet de glazuur over de taart en laat het afkoelen. We kunnen het oppervlak bestrooien met noten of kokosnoot naar smaak. Eet smakelijk