Bron :: Pixabay: Hans
Appelmoes koken in de oven
Deze appelmoes wordt bereid in de oven. Als je thuis een overschot aan appels hebt en ze wilt gebruiken, kun je appelmoes met gearomatiseerde ingrediënten op een onconventionele manier bereiden - in de oven.
Ingrediënten
- 3 kg Appel
- 180 g suiker
- 1 citroen
- 1 Theelepel Kaneel
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Was en schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Doe de appelblokjes met het citroensap in een grote ovenschaal en meng goed.
Bak het appelmengsel ongeveer 1½ uur in de oven tot de appels zacht zijn en hun sap hebben afgegeven.
Pureer de appels als ze zijn afgekoeld.
Mijn tip: persoonlijk haal ik de appels door een zeef zodat de puree geen schillen of klokhuizen bevat.
Voeg de suiker en kaneel toe. Giet de appelmoes in gesteriliseerde inmaakpotten en sluit goed af.