ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Hans

Appelmoes koken in de oven

Deze appelmoes wordt bereid in de oven. Als je thuis een overschot aan appels hebt en ze wilt gebruiken, kun je appelmoes met gearomatiseerde ingrediënten op een onconventionele manier bereiden - in de oven.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 3 kg Appel Toegevoegd aan
  • 180 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 citroen Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Kaneel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Stap

Was en schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Doe de appelblokjes met het citroensap in een grote ovenschaal en meng goed.

3. Stap

Bak het appelmengsel ongeveer 1½ uur in de oven tot de appels zacht zijn en hun sap hebben afgegeven.

4. Stap

Pureer de appels als ze zijn afgekoeld.

ADVERTENTIE
5. Stap

Mijn tip: persoonlijk haal ik de appels door een zeef zodat de puree geen schillen of klokhuizen bevat.

6. Stap

Voeg de suiker en kaneel toe. Giet de appelmoes in gesteriliseerde inmaakpotten en sluit goed af.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Martina_Grechova

Appelmoes koken in de oven

Deze appelmoes wordt bereid in de oven. Als je thuis een overschot aan appels hebt en ze wilt gebruiken, kun je appelmoes met gearomatiseerde ingrediënten op een onconventionele manier bereiden - in de oven.

120
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Stap

Was en schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Doe de appelblokjes met het citroensap in een grote ovenschaal en meng goed.

3. Stap

Bak het appelmengsel ongeveer 1½ uur in de oven tot de appels zacht zijn en hun sap hebben afgegeven.

4. Stap

Pureer de appels als ze zijn afgekoeld.

5. Stap

Mijn tip: persoonlijk haal ik de appels door een zeef zodat de puree geen schillen of klokhuizen bevat.

6. Stap

Voeg de suiker en kaneel toe. Giet de appelmoes in gesteriliseerde inmaakpotten en sluit goed af.

Ingrediënten
3 kg
Appel
180 g
suiker
1
citroen
1 Theelepel
Kaneel