Bron :: zeleno from Getty Images Pro
Amerikaanse bosbessentaart
Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete versie van de klassieke Amerikaanse bosbessentaart. Het is een simpel en eenvoudig recept dat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof deze taart een uitdaging is om te maken, maar het is eigenlijk heel eenvoudig als je de stappen volgt.
Ingrediënten
- 500 g Bosbessen
- 200 g Meel
- 100 g Kristalsuiker
- 125 g Boter
- 1 Lepels Honing
- korrel zout
- Theelepel vanille-extract
- 1 stukjes ei
- Griessuiker om te bestrooien
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 °C en bereid een ronde taartvorm voor met een diameter van 26 cm.
Meng in een kom de bloem met het zout en de suiker. Voeg daarna de boter toe en vorm er een knapperig deeg van.
Neem een derde van het deeg en leg dit apart. Druk de rest van het deeg voorzichtig in het blik om de bodem en de randen te bedekken. Dit is nodig omdat de bosbessenvulling vrij lopend is en we moeten ervoor zorgen dat het er niet uitloopt.
Was de bosbessen en laat ze uitlekken. Meng ze vervolgens met honing en vanille-extract. Verdeel de bosbessenvulling gelijkmatig over het deeg in de taartvorm.
Neem ten slotte het resterende derde deel van het deeg en maak de bovenste laag van de taart.
Bestrooi de bovenkant met bosbessen en basterdsuiker voor een mooie gouden kleur.
Bak de Amerikaanse bosbessentaart ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij mooi goudbruin is aan de randen en knapperig aan de bovenkant.