ADVERTENTIE

Bron :: udra from Getty Images

Alcoholvrije punch voor Kerstmis

Recept voor een heerlijke alcoholvrije punch voor Kerstmis, waar zelfs kinderen van kunnen genieten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 l appelsap Toegevoegd aan
  • 2 stuk Sinaasappels Toegevoegd aan
  • 6 stuk Kaneel Toegevoegd aan
  • 4 stuk Anijs Toegevoegd aan
  • 12 lepels Gemalen kruidnagel Toegevoegd aan
  • 100 g Gedroogde veenbessen Toegevoegd aan
  • 100 g Gedroogde appels Toegevoegd aan
  • Honing naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Giet het appelsap in een steelpan en laat het opwarmen op middelhoog vuur. Het is belangrijk om het sap niet te laten koken.

2. Stap

Was en droog ondertussen de sinaasappels en snijd ze in plakjes. Voeg deze plakjes toe aan de pan met het appelsap.

3. Stap

Voeg de kaneel, anijs en kruidnagel toe. Meng goed.

4. Stap

Snijd de gedroogde veenbessen en appels in kleinere stukjes en doe ze ook in de pan.

ADVERTENTIE
5. Stap

Laat alles samen op een laag vuurtje onder een deksel ongeveer 20 minuten staan. In die tijd komen alle aromatische stoffen uit de specerijen en het fruit vrij en krijgt de punch een uitgesproken en heerlijke smaak.

6. Stap

Zeef de punch nadat de tijd verstreken is. Serveer de punch warm. Elke portie kan worden gegarneerd met een stukje sinaasappel of kaneel.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Alcoholvrije punch voor Kerstmis

Recept voor een heerlijke alcoholvrije punch voor Kerstmis, waar zelfs kinderen van kunnen genieten.

30
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Giet het appelsap in een steelpan en laat het opwarmen op middelhoog vuur. Het is belangrijk om het sap niet te laten koken.

2. Stap

Was en droog ondertussen de sinaasappels en snijd ze in plakjes. Voeg deze plakjes toe aan de pan met het appelsap.

3. Stap

Voeg de kaneel, anijs en kruidnagel toe. Meng goed.

4. Stap

Snijd de gedroogde veenbessen en appels in kleinere stukjes en doe ze ook in de pan.

5. Stap

Laat alles samen op een laag vuurtje onder een deksel ongeveer 20 minuten staan. In die tijd komen alle aromatische stoffen uit de specerijen en het fruit vrij en krijgt de punch een uitgesproken en heerlijke smaak.

6. Stap

Zeef de punch nadat de tijd verstreken is. Serveer de punch warm. Elke portie kan worden gegarneerd met een stukje sinaasappel of kaneel.

Ingrediënten
1 l
appelsap
2 stuk
Sinaasappels
6 stuk
Kaneel
4 stuk
Anijs
12 lepels
Gemalen kruidnagel
100 g
Gedroogde veenbessen
100 g
Gedroogde appels
Honing naar smaak