Abrikozen kwarktart
Smaakt het beste met een bolletje vanille-ijs 🍦
Ingrediënten
Ingrediënten
- 250 g gewoon meel
- 150 g boter
- 100 g bloemsuiker
- 1 geraspte citroenschil
- Knijpen zout
- 1 ei
Abrikozenvulling
- 600 g Abrikozen
- 60 g kristalsuiker
- 1 Citroensap van 1 citroen
- 1 Gouden aar poeder
- 100 ml water
Kwarkvulling
- 500 g Kwark
- 1 dooier
- 3 lepels kristalsuiker
- Knijpen echte vanille
Laatste folders
Procedure
GEREEDSCHAP:
Meng alle ingrediënten voor het deeg samen (de ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn). Druk twee derde van het deeg op de bodem van de taartvorm die we hebben ingevet met boter. Prik het deeg met een vork.
We wassen de abrikozen, snijden ze doormidden en verwijderen de pitten. We koken ze met suiker en citroensap. We mengen de gouden klasse/vanillepudding in water en gieten dit in de gekookte abrikozen. We laten het kort koken en laten het dan een beetje afkoelen.
We mengen de kwark met suiker, vanille en het eigeel.
Op het voorbereide deeg brengen we de perzikvulling aan, de kwarkvulling en verkruimelen we het resterende deeg.
We bakken op 180 ° voor ongeveer 50 minuten.
Eet smakelijk 😍🍑