ADVERTENTIE
Abrikozen kwarktart

Abrikozen kwarktart

Smaakt het beste met een bolletje vanille-ijs 🍦

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Ingrediënten

  • 250 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 150 g boter Toegevoegd aan
  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 1 geraspte citroenschil Toegevoegd aan
  • Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan

Abrikozenvulling

  • 600 g Abrikozen Toegevoegd aan
  • 60 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 Citroensap van 1 citroen Toegevoegd aan
  • 1 Gouden aar poeder Toegevoegd aan
  • 100 ml water Toegevoegd aan

Kwarkvulling

  • 500 g Kwark Toegevoegd aan
  • 1 dooier Toegevoegd aan
  • 3 lepels kristalsuiker Toegevoegd aan
  • Knijpen echte vanille Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

GEREEDSCHAP:

2. Stap

Meng alle ingrediënten voor het deeg samen (de ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn). Druk twee derde van het deeg op de bodem van de taartvorm die we hebben ingevet met boter. Prik het deeg met een vork.

3. Stap

We wassen de abrikozen, snijden ze doormidden en verwijderen de pitten. We koken ze met suiker en citroensap. We mengen de gouden klasse/vanillepudding in water en gieten dit in de gekookte abrikozen. We laten het kort koken en laten het dan een beetje afkoelen.

4. Stap

We mengen de kwark met suiker, vanille en het eigeel.

ADVERTENTIE
5. Stap

Op het voorbereide deeg brengen we de perzikvulling aan, de kwarkvulling en verkruimelen we het resterende deeg.

6. Stap

We bakken op 180 ° voor ongeveer 50 minuten.

7. Stap

Eet smakelijk 😍🍑

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image napiekla

Abrikozen kwarktart

Smaakt het beste met een bolletje vanille-ijs 🍦

45
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

GEREEDSCHAP:

2. Stap

Meng alle ingrediënten voor het deeg samen (de ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn). Druk twee derde van het deeg op de bodem van de taartvorm die we hebben ingevet met boter. Prik het deeg met een vork.

3. Stap

We wassen de abrikozen, snijden ze doormidden en verwijderen de pitten. We koken ze met suiker en citroensap. We mengen de gouden klasse/vanillepudding in water en gieten dit in de gekookte abrikozen. We laten het kort koken en laten het dan een beetje afkoelen.

4. Stap

We mengen de kwark met suiker, vanille en het eigeel.

5. Stap

Op het voorbereide deeg brengen we de perzikvulling aan, de kwarkvulling en verkruimelen we het resterende deeg.

6. Stap

We bakken op 180 ° voor ongeveer 50 minuten.

7. Stap

Eet smakelijk 😍🍑

Ingrediënten
Ingrediënten
250 g
gewoon meel
150 g
boter
100 g
bloemsuiker
1
geraspte citroenschil
Knijpen
zout
1
ei
Abrikozenvulling
600 g
Abrikozen
60 g
kristalsuiker
1
Citroensap van 1 citroen
1
Gouden aar poeder
100 ml
water
Kwarkvulling
500 g
Kwark
1
dooier
3 lepels
kristalsuiker
Knijpen
echte vanille