Bron :: MSPhotographic from Getty Images
Aardappelpuree met vlees
Recept voor makkelijke en lekkere aardappelpuree met kalkoenvlees, die je binnen een uur op tafel hebt staan.
Ingrediënten
- 4 Kalkoen Borsten
- 1 kg Aardappel
- 1 kopje Melk
- 4 lepels Boter
- Zout, zwarte peper
- 2 kruidnagel Knoflook
- 150 ml Kookroom
Laatste folders
Procedure
Was en schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukken en doe ze in een pan met water. Voeg een beetje zout toe aan het water en kook tot de aardappelen zacht zijn.
Maak de kalkoenbouten schoon en snijd ze in kleinere stukken. Smelt de boter in een koekenpan en voeg het gehakte vlees toe. Schroei op middelhoog vuur tot het goudkleurig is. Het vlees moet goed gaar zijn, want dat geeft het gerecht een uitstekende smaak.
Voeg vervolgens gesnipperde ui en geperste knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een beetje water toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen onder een deksel.
Als de aardappelen zacht zijn, giet je het water af en voeg je de melk, boter en kookroom toe en stamp je de aardappelen.