ADVERTENTIE

Bron :: Panagiotis Kyriakos from Getty Images

Aardappel Knoflooksoep

Dit is een klassiek recept voor een eenvoudige en smakelijke aardappel knoflooksoep. Geweldig voor koude dagen of wanneer je zin hebt in iets warms.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hoofdingrediënten

  • 500 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 4 teentjes knoflook Toegevoegd aan

Kruiden

  • 1 theelepel zout en peper Toegevoegd aan
  • 2 el olie Toegevoegd aan
  • 2 l water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Begin door de aardappelen te schillen en in kleinere stukjes te snijden.

2. Stap

Snijd de ui en knoflook fijn.

3. Stap

Verhit de olie in een pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak tot de ui van kleur begint te veranderen in goud.

4. Stap

Voeg de gesneden aardappelen toe en roer alles goed door elkaar. Bak de aardappelen met ui en knoflook ongeveer 10 minuten.

5. Stap

Voeg water, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat dan ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuur tot de aardappelen zacht zijn.

6. Stap

Als de aardappelen zacht zijn, haal de soep van het vuur. Als je een gladdere textuur wilt, kun je de soep pureren met een staafmixer.

7. Stap

Serveer warm. U kunt de soep bestrooien met kruiden voor meer smaak.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten